10 ТЕНДЕНЦИИ В КРАСОТАТА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ НАВСЯКЪДЕ ПРЕЗ 2021 Г., СПОРЕД ЕКСПЕРТИТЕ

Помолихме петима от водещите експерти в индустрията за красота да предскажат най -големите тенденции за коса, грим и грижа за кожата през 2021 г. Подсказка: Това ще включва много маски „джек“, LED устройства и продукти за скалпа.

Има няколко поговорки, които мразим повече на този свят, отколкото годишният отчет за „нова година, нов ти“. (Сериозно, какво означава това?) Но честно казано, след като преживяхме бурната 2020 година, ние се озовахме зад поне един аспект на умореното клише. Това е нова година и макар това да не означава, че трябва да изпитвате нужда да промените нещо в себе си – вътрешно или външно – това означава възможност за нещо далеч по -смислено: ново начало.

Ново начало е нещо повече от просто започване отначало; става въпрос за изоставяне на миналото и очакване с нетърпение за чистотата, която стои пред вас. Ето защо, вместо да се занимаваме с всичко, което трябваше да бъде през 2020 г., ние избираме вместо това да се съсредоточим върху това, което е възможно за следващата година. В случая на този редактор това означава да очакваме с нетърпение множеството вълнуващи нови тенденции за коса, грим и грижа за кожата, които са настроени да разтърсят индустрията и може би дори ежедневието ни. За да хвърлим малко светлина върху това, което предстои, помолихме петима от водещите експерти в търговията на дребно в индустрията да споделят тенденциите за красота, които те предвиждат, че ще бъдат навсякъде през 2021 г. От маски за шията (толкова дълги, с технологична шия) до грижа за кожата с микроби до нарастването на CBN, ето 10 -те най -големи тенденции, които да очакваме с нетърпение тази година, според професионалистите.

1. Пилинг и маски у дома

След като нямахме или нямахме достъп до нашите дерматолози и лицеви специалисти, не е изненадващо да научим, че домашните процедури скочиха през миналата година-тенденция, която директорът по красота на Sephora , Дейвид Раззано , казва, че няма да отиде никъде през 2021 г. „През изминалата година повечето от нас останаха у дома, без достъп до салони и спа центрове, и се борехме с неща като „ маскирани пробиви “, казва ни Разано. „Като такива видяхме, че голям брой хора се обръщат към продукти, които им позволяват да създадат у дома подобно на СПА изживяване със същите резултати на професионално ниво.“

Едно от най -популярните процедури за грижа за кожата на Sephora през последните месеци е клиничният течен пилинг на д -р Денис Грос . „Това е система за пилинг от две части, която използва високодозирани съставки от професионален клас, за да ексфолира кожата и да сведе до минимум появата на фини линии и бръчки“, казва Раззано. „Той също така съдържа успокояващи съставки [като тигрова трева и колоидна овесена каша], за да подпомогне укрепването и укрепването на кожната бариера, така че кожата изглежда освежена и по -млада.“

Като се има предвид увеличеното напрежение, което технологичните устройства ни натоварват на вратовете ни днес, директорът по красота на WGSN Джени Мидълтън казва, че също така очаква да види все по-голям брой потребители на красота, които инвестират в маски и процедури за дома, фокусирани върху деликатната област на челюстта и шията. Точно така, пригответе се за възхода на джек маските.

„Движени от увеличеното време, прекарано в брадичките на устройствата и постоянно виждащи лицата ни на екрана, дерматолозите и естетичните хирурзи съобщават за повишено търсене на„ корекции на челюстта и шията “, за да се справят с отпуснатите челюсти и крепиращите шии“, казва Мидълтън. „През 2021 г. това ще се разлее в алтернативи за домашна употреба, като потребителите на красота търсят продукти и устройства, които дават резултати от салона. Хидратиращите маски от ламарина като 111Skin’s Celestial Black Diamond ще се простират отвъд лицето за лечение на шията и деколтето. В същото време, специфичните за района маски, като например Hydrogel Décolletage Mask на The Light Salon и маски за прашка под брадичката, които „стягат и повдигат“ двойните бради, също ще увеличат популярността си. ”

Цифровите LED маски , които набраха популярност по време на пандемията, също ще продължат да се развиват през 2021 г. „Наблюдавахме огромно увеличение на производителността на грижата за кожата и високотехнологичните инструменти, по-специално с LED и микротокови устройства“, Net-A-Porter ни казва глобалният директор по красота Newby Hands . „Домашните процедури са решение на нашите клиенти за нуждите им от грижа за кожата, като тази година повече време прекарва у дома.“ Изпълнителният директор на съдържанието и курирането на Виолет Грей , Морийн Чой, се съгласява и добавя: „ Интелигентните козметични продукти и устройства ще продължат да революционизират нашите колективни процедури за красота, като произвеждат резултати по -бързо, по -бързо, по -лесно и с по -малко странични ефекти от всякога преди.“

Интересувате ли се да научите повече за LED маските? Вижте нашето ръководство за всичко, което трябва да знаете за терапията с червена светлина, включително най-добрите домашни устройства за пазаруване.

2. Грижата за скалпа е новата грижа за кожата

Дали 2021 най -накрая ще бъде годината, в която ще започнем да даваме на скалпа си същото ниво на грижа и внимание, което правим на кожата си? Така изглежда. Според Hands, „идеята за грижа за кожата за скалпа“ ще продължи да навлиза в мейнстрийма тази година, с още повече напредък в LED маските за коса и специфичните за скалпа предложения на продукти (помислете за ексфолианти и серуми за скалпа ). И не всичко е само за новите технологии. Тъй като термини като „уелнес“ и „ грижа за себе си “ продължават да се превръщат в нарастваща част от ежедневието ни, експертите прогнозират, че пътеките за грижа за косата вероятно са следващата граница, където ще се наблюдава нарастване на по-цялостни подходи.

„Косата ще бъде следващата категория, колонизирана от уелнес тенденцията“, казва съоснователката на Cult Beauty Алексия Инге . „Скалпът има огромен уелнес потенциал, особено в сферата на ароматерапията – благодарение на това колко бързо етеричните масла, нанесени там, могат да засегнат кръвта ви. Настойките „чай за коса“ (известни също като формули, наситени с естествени съставки за чай) също са нарастваща тенденция, която наблюдаваме, тъй като светът на косата продължава да бъде превзет от формати и съставки, традиционно свързани с други форми на благополучие. Някои от любимите ни продукти в момента включват серума за скалп и коса за стимулиране на микроби от Gallinee и Davines ‘s Nourishing Hair Royal Jelly Superactive.

3. Повишени продукти за баня и тяло

Ако имаше сребърна подплата, за да изпитаме целия стрес и тревожност, настъпили през 2020 г., това най-накрая ни научи на важността на самообслужването. И за мнозина това означаваше да инвестирате в рутината за красота като начин да се отпуснете и да подобрите здравето и благосъстоянието. „Като реакция на бурните времена, които всички преживяваме, установяваме, че потребителите все повече се обръщат към грижата за кожата като„ терапия “за самообслужване, когато започват да оценяват как се чувстват продуктите, как изглеждат те“ казва Индже. „Този ​​акцент върху красотата за емоционалните ползи (тенденция, която наричам„ емо-красота “), като маски за повишаване на настроението, предизвикващи енергия и облекчаване на стреса, масла, домашни аромати и продукти за къпане, задвижва и двете значително увеличение на продажбите в нашата категория благосъстояние (117 процента) по време на първото блокиране спрямо предходната година, както и зашеметяващото увеличение от 315 процента в категорията баня и тяло на Cult Beauty. Вярваме, че това ще продължи да вдъхновява поведението и през следващата година и след това. “

Тъй като нашите бани продължават да се трансформират в наши собствени спа центрове, експертите очакват да видят нарастващо търсене на продукти като луксозни масла за вана , продукти за ароматерапия, кремове за тяло, лосиони за ръце и по -холистични козметични инструменти като гуа ша камъни , нефритови ролки и сухи четки. В Net-A-Porter, Hands отбелязва, че те също виждат „увеличена инвестиция в свещи за изявления, които да помогнат за подобряване на настроението, външния вид и усещането за дома“. Други ключови продукти в момента са маслото за душ и душ за дълбоко отпускане на Aromatherapy Associates и четката за тяло на д -р Барбара Стърм .

За да ви помогне да пресъздаде свой собствен луксозен спа преживяване у дома, не забравяйте да проверите нашето ръководство за най-добрите подаръци самостоятелни грижи, включително и някои от любимите ни ексфолианти за тяло, свещи и маски за лице , тук.

4. Новите съставки на героя

Един от първите въпроси, които всеки редактор на красота чува в началото на всяка година, е „каква ще бъде новата хиалуронова киселина тази година ?“ През предходните години отговорът на този въпрос включваше всичко – от гъби до бакухиол, но за 2021 г. Мидълтън казва, че ще става въпрос само за полиглутаминова киселина : овлажнител на електроцентрала, способен да задържа и улавя четири пъти повече влага от хиалуроновата киселина.

„С нарастващия COVID-face-феноменът на скучна, отпусната кожа, причинен от повече време на закрито пред екрани и носене на маски-потребителите търсят нови научно подкрепени решения, които доставят дълбока хидратация и кърлежи от полиглутаминова киселина (PGA) кутиите “, казва тя. „Тайната на нейната магия е големите молекули, които образуват тънък филм върху повърхността на кожата, предотвратявайки загубата на вода и изпъквайки фините линии и изсветлявайки бляскавия тен. Отрано PGA включват магия Serum Шарлот Тилбъри си и единствена съставка серум Inkey Списъка на на същото име. “

Тъй като притеснението за щетите от синя светлина продължава да нараства сред потребителите, които остават закъсали да работят от вкъщи, много търговци на дребно също отбелязват приток на иновативни нови продукти, предназначени за борба с вредните му ефекти. Според Inge, търсенето на тези продукти е станало толкова голямо през последните месеци, че Cult Beauty оттогава представи специална категория на своя сайт, наречена Blue Light Radiation Protection . Някои от продуктите за защита от синя светлина, от които тя е най -развълнувана, са тези, които използват силата на морските съставки – тенденция, която тя нарича „океанска красота“.

„Тази тенденция предизвиква интерес към съставки като морска плазма, морски колаген, астаксантин и форми на водорасли, за да се отговори на нарастващата загриженост на потребителите относно защитата на кожата им от радиация със синя светлина“, добавя тя. Една от водещите марки, които трябва да се отбележат в това пространство, казва тя, е One Ocean Beauty , която формулира своите продукти, използвайки морски биоферменти, отглеждани в лаборатория, за да ограничи неустойчивото мащабно събиране, което е често срещано при повечето други съставки, получени от океана. „Продуктите на марката също се предлагат в 100% рециклируеми опаковки“, добавя тя, „и връща на благотворителната организация Oceana . Този тип 360-градусово въздействие върху марките става все по-важно, тъй като виждаме, че се появява нов тип клиенти-„Купувачът на ценности“, за когото екосистемата просто не го прекъсва. “

Този повишен интерес към растителни и растителни съставки също не се пренася само в океана. Докато интересът към канабиноидите продължава да расте, без съмнение, в отговор на нарастващия стрес и безпокойство, които всички сме изпитали след пандемията на COVID-19, WGSN прогнозира появата на ново съединение от канабис. Въведете CBN.

„Друго производно на растението канабис, CBN има по-силни успокоителни качества от CBD, което го прави особено актуален през тази пост-пандемична ера, когато„ Covid-somnia “и безпокойството са част от новата норма“, казва Мидълтън. „Със съня, който също е жизненоважен за силната имунна система, уелнес марки като базираната в Калифорния Kikoko и базираната в Колорадо Slumber CBN създават CBN нощни тинктури и гуми, за да подпомогнат възстановяващия сън и да подобрят цялостното здраве и благополучие. Също така, внимавайте за „канабиноидното наслояване“ през 2021 г. Подобно на наслояването на аромати в красотата, съединения, включително CBN, CBD и THC, се смесват, за да подобрят своите индивидуални ползи чрез „ефекта на антуража“.

Ако продуктите, напоени с канабис, не са вашето нещо, не се притеснявайте. Както е видно от годишния доклад на Google за най-търсените тенденции в красотата за 2020 г. , основните съставки като ретинол , витамин С и хиалуронова киселина няма да стигнат никъде. Ако не друго, те само се подобряват. „Винаги ще влагам парите си в доказани, изследвани съставки като ретинол, витамин С и хиалуронова киселина“, казва Чой, който очаква високотехнологични подобрения на тези съставки под формата на нови методи за капсулиране и иновативни лиофилизирани формати, като системата за защита срещу стареене на сушена чрез замразяване хиалуронова киселина на Saro de Rúe-едно от любимите ни нови стартове K-beauty.

5. Грижа за кожата, подходяща за микроби

Здравето на микробиомите е модна дума в индустрията за красота от известно време насам, но след години прекаляване с непрекъснато нарастващия списък с продукти, съставки и сурови ексфолианти, експертите са съгласни, че очакват да видят подход „по-малко е повече“ грижата за кожата се задържа през 2021 г. „Прекарахме твърде дълго, прекалено ревностно ексфолирайки кожата си, и това се отразява“, казва Чой. „[В резултат на това] специфичните за микробиома грижи за кожата и бавните, осъзнати продукти за красота, които отговарят на новия ни нормален режим на използване на грижа за кожата като грижа за себе си, ще продължат да печелят. Във Violet Grey винаги сме вярвали във философията „по-малкото е повече“, като сме подходили внимателно към нашето куриране, което смятаме, че е все по-важно и актуално сега и в бъдеще. Тази идеология върви ръка за ръка с устойчивостта и въздействието върху околната среда, което индустрията за красота има,

В допълнение към появата на по -минималистични процедури за грижа за кожата – наскоро Pinterest въведе фразата „ скинимализъм “, за да опише тази нарастваща тенденция – експертите смятат, че ще започнем да виждаме и преминаване към продукти, предназначени да успокоят и рехидратират стресираната, чувствителна кожа. В такъв случай се пригответе да видите скок в продуктите за грижа за кожата, които рекламират неща като пробиотици и ферментирали съставки, като всички те спомагат за възстановяването и поддържането на баланса на деликатния микробиом на кожата ни.

studiobg