Това са устойчивите начини да рециклирате дрехите си, вместо да ги изхвърляте в благотворителен магазин

Рециклиране на дрехи

Тези приложения и уебсайтове ще ви помогнат да дарите внимателно.

Всеки има по един … И след настъпилите декстокси от гардероба, вдъхновени от заключването, и яростната Мари Кондонг , която се случи, ние гарантираме, че е пораснала. Може дори да имате повече от един. Е, за какво говорим? Купчината на благотворителния магазин. И ако сте по -склонни към устойчивост , може би има и купчина за рециклиране на текстил.

В момента поради яростта да изчистим всичко , което не предизвика радост от гардеробите ни, благотворителните магазини се давят в дарения.

Проблемът с бързите модни покупки, които носим веднъж или два пъти и след това да дари, е, че качеството е често толкова ниско, че не може да бъде препродаден (крушка момент: ах-ха, така че е защо ми струва по-малко от кафе). Защо бихте купили износена рокля за петица, когато можете да си вземете чисто нова? (Очевидно това мислене не взема предвид интензивната нужда от ресурси за премахване на планетите, за да се превърне в нов връх.) Освен че са некачествени, даренията често са оцветени, с разплитащи се подгъви. По -малко страдания, по -унищожени.

Правилото е, че ако не искате да го купите, не го дарявайте.

Преди да оставите купчина нежелани дрехи, винаги проверявайте дали местният магазин взема дарения. В момента много магазини си почиват, за да приемат отхвърляния, докато работят по предизвиканото от блокирането изоставане. И така, какво да правите междувременно?

Има приложение за това. Приложението Regain работи с британския Червен кръст, за да използва дрехите ви повторно, рециклирани или преработени, докато в замяна получавате купони за отстъпка. Победител, победител. Изтеглете безплатен етикет, изпратете дрехите си от над 25 000 места за доставка в Обединеното кралство и те или ще бъдат дарени на благотворителна организация по ваш избор (ако са в прилично състояние), или ще продължат да имат втори живот. Приложението работи с британския Червен кръст и партньорска мрежа от фирми за рециклиране на текстил, изследователски инициативи, студенти, модни дизайнери и модернизатори – както и благотворителни магазини – за да гарантира, че дори тези настъргани и оцветени парчета не попадат в кошчето.

В момента приблизително 1,2 милиона тона дрехи се изхвърлят всяка година, но само 25% в крайна сметка се рециклират. Останалата част се озовава на депо, въпреки че 99% от естествените влакна, които британските патронници могат да бъдат рециклирани (дори и да не са достатъчно добри за благотворителния магазин).

Ако имате стари обувки – а не дрехи – Schuh ги вземете обратно за рециклиране и предложите в замяна ваучер. Nike също рециклира стари обувки, превръщайки ги в нов комплект за изпълнение – и детски площадки. Кандидатствайте за чанта онлайн, след което ги пуснете в магазина или в DPD точки. Всички магазини TK Maxx , M&S , H&M , Primark и Monki вземат дарения – въпреки че проверете дали техните схеми са действащи след Covid. И може би, следващия път, когато се изкушите да пазарувате , помислете дали наистина, наистина имате нужда от него или ще се озове в благотворителен магазин преди края на сезона.

studiobg